URLЗа центъраR&Dтест1тест2КурсовеНовиниПартньориЕкипКонтактиIRT labОборудванеВъзможностиГалерияMG labPADSMACATIAВъзможностиГалерияIMI labDOORSRAPSODYQMВъзможностиГалерия
Център за високотехнологични решения в електрониката

Софтуерният пакет Mechanical Analysis на Mentor Graphics е предназначен за извършване на термичен анализ в областта на електрониката.

Софтуерният пакет включва:

FloTHERM - Мощният FloTHERM пакет прогнозира въздушния поток и пренос на топлина в и около електронното оборудване. FloTHERM се използва за извършване термичен анализ, създаване на виртуални модели и топлинно тестване на електронно оборудване преди физическото прототипиране. Има възможност за интеграция с MCAD и EDA софтуер. Софтуерният пакет съдържа множество примери за приложения, библиотеки и технически документи.

FloTHERM PCB - софтуерна програма за оптимизиране на концепция за развитие на печатни платки (PCB-Printed-Circuit Boards), като същевременно се гарантира добър термичен дизайн и ускоряване на процеса на проектиране на печатни платки (PCB). FloTHERM PCB улеснява сътрудничеството между продуктовия маркетинг, електронни инженери и машинни инженери в процеса на проектиране на печатни платки.

FloTHERM PACK - уеб-базирано решение, което лесно дава надеждни и точни термични модели на IC компоненти и други свързани с тях части 20 пъти по-бързо в сравнение с конвенционалните подходи.

Въвеждат се основните характеристики на новия чип във форма на FloTHERM PACK - уеб-сайта. Сайтът след това генерира или геометричен или поведенчески модел на чипа. След това може да се модифицира геометричния модел за отчитане на характеристики на новия чип и да се предскаже неговата топлинна производителност с висока степен на точност.

FloVENT - FloVENT е софтуерен продукт, предназначен за симулация на въздушен поток и пренос на топлина. FloVENT е проектирана специално за инженери, участващи в проектирането и оптимизирането на системи за отопление, вентилация и климатизация.

FloEFD - пълнофункционално 3D решение анализ на динамиката на флуидите, вградено в основните MCAD системи като Creo, CATIA V5, Siemens NX и SolidWorks. Плътно се интегрира с Inventor и SolidEdge.